Uitstel aangifte inkomstenbelasting

We horen het alweer ruim een maand via reclame op radio of tv. De meeste Nederlanders weten dat het eraan zit te komen: de aangifte inkomstenbelasting moet weer verstuurd worden naar de Belastingdienst. Maar wat als de aangifte niet op tijd gedaan wordt? Vraag dan op tijd uitstel aangifte inkomstenbelasting aan bij de Belastingdienst.

Uitstel aangifte inkomstenbelasting
Geen tijd om tijdig belastingaangifte te doen? Zijn bijvoorbeeld niet alle gegevens compleet? Vraag in dit geval tijdig uitstel aangifte inkomstenbelasting aan bij de Belastingdienst. Een aanvraag van uitstel aangifte inkomstenbelasting moet vóór 1 april bij de Belastingdienst binnen zijn. Binnen 15 werkdagen na aanvraag volgt een schriftelijke reactie. In de meeste gevallen wordt er uitstel aangifte inkomstenbelasting gegeven tot 1 september.

Langer uitstel aangifte inkomstenbelasting
Langer uitstel aangifte inkomstenbelasting dan 5 maanden? Dit is mogelijk in enkele gevallen. Stuur dan een brief met motieven. Beschrijf hierin goed waarom uitstel aangifte inkomstenbelasting langer moet zijn dan de gebruikelijke 5 maanden.

Uitstel aangifte inkomstenbelasting aanvragen kan op 3 manieren

Schriftelijk aanvraag indienen via:

Belastingdienst
Postbus 2523
6401 DA Heerlen

Telefonisch aanvraag indienen kan via de Belastingtelefoon op 0800-0543. Ze zijn bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. De Belastingtelefoon is in maart voor vragen over de aangifte inkomstenbelasting extra geopend op vrijdagavond tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. Houd altijd het Burgerservicenummer/sofinummer bij de hand.

Houd bij uitstel aangifte inkomstenbelasting wel rekening met de volgende zaken:

  • Buitenlands belastingplichtigen mogen alleen schriftelijk uitstel aangifte inkomstenbelasting aanvragen
  • Geen brief inzake belastingaangifte ontvangen? In dit geval is uitstel aangifte inkomstenbelasting aanvragen overbodig. Wel moet de aangifte binnen 5 jaar na het jaar waarover aangifte gedaan wilt worden ingestuurd worden naar de Belastingdienst.
  • Wordt aangifte gedaan door een belastingconsulent? De belastingconsulent kan uitstel aangifte inkomstenbelasting aanvragen.
About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s